Urumqi Retail/Commercial Mixed Use

Project Type:

Office/Mall Mixed Use

Project Size:

70,000 sqm

Location

Urumqi, Xinjiang, China

Project description: 

The complex consists of 5 levels of shopping mall, and a 150m SOHO office tower. The form of the shopping mall reminiscence of the rugged mountain that is unique to Xinjiang province, colours of Hanas filters onto the façade of the tower, and simple but clear circulation with a slight curve for the shopping mall bears strong resemblance to the free flow of Xinjiang Hanas river. Also implement the energy sustainable principles, as using more solid materials and insulation on the building facade and as to introduce natural ground cooling devices, by sucking air into the underground tunnels and let the natural cooling effect underground for cooling the air, then channel the cooled air up into the atrium of the mall. This is inspired by low carbon, energy sustainable lifestyle of the people in Hanas Xinjiang. It has always been my wish to create vernacular architecture that incorporates local uniqueness into the design that is specifically to the culture and the place.

 

charles_tang_design_CTD_Urumqi_Mixed_used built project_Page_01
charles_tang_design_CTD_Urumqi_Mixed_used built project_Page_02
charles_tang_design_CTD_Urumqi_Mixed_used built project_Page_03
charles_tang_design_CTD_Urumqi_Mixed_used built project_Page_04
charles_tang_design_CTD_Urumqi_Mixed_used built project_Page_05
charles_tang_design_CTD_Urumqi_Mixed_used built project_Page_06
charles_tang_design_CTD_Urumqi_Mixed_used built project_Page_07
charles_tang_design_CTD_Urumqi_Mixed_used built project_Page_08
charles_tang_design_CTD_Urumqi_Mixed_used built project_Page_09
charles_tang_design_CTD_Urumqi_Mixed_used built project_Page_10
charles_tang_design_CTD_Urumqi_Mixed_used built project_Page_11
charles_tang_design_CTD_Urumqi_Mixed_used built project_Page_12
charles_tang_design_CTD_Urumqi_Mixed_used built project_Page_13
Charles Tang | Creative Director | Founder           T: +61 (2)89701483         E: charlest@charlestangdesign.com.au           25 Best Street, Lane Cove NSW 2066, Australia